Тәуелсіздік жылдар әдебиетіндегі естелік-эссе жанры - Имашева Дильназ Артурқызы (European Research Materials, 2024)
Мақалада қазіргі қазақ әдебиетіндегі естелік-эссе жанрының дамуы талданады. Естелік-эссенің жанрлық табиғаты, аталған жанрдың тақырыптық, көркемдік ізденістері, қаламгерлердің өзіне тән баяндау стилі талданады