Орта мектепте білім беруді жаңғыртудың элементі ретінде физиканы жаратылыстану пәндерімен интеграциялау - Балажигитова Н.К.; Бейбитов Б.С.; Аділханов Ә.А (European Research Materials, 2024)
Қазіргі кезеңдегі білім беру жүйесін дамытудың негізгі сипаттамалық бағыттарына: саралап оқыту, профилдік, вариативтік. Бұл процестер әркімнің білім деңгейін немесе қандай деңгейде білім алуды таңдау құқығын анықтайды, бұл олардың қабілеттері мен мүдделерін мүмкіндігінше дамытуға мүмкіндік береді. Түлектерді тәрбиелеу және кәсіби даярлау деңгейі әлеуметтік тапсырысқа сәйкес келуі керек. Жалпы білім беретін мектептегі ең жиі кездесетін мәселелердің бірі оқушыларда білім беру мотивациясының төмендеуі, олардың сабақта алған білімін практикалық деңгейде қолдана алуы төмен.