КАПСУЛАЛЫҚ ДӘРІЛІК ФОРМАЛАР ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ЖІКТЕЛУІ - Қадырова Аружан Ерланқызы (Foundations and Trends in Research, 2024)
Ауызша қолдануға арналған фармацевтикалық қатты дәрілік формалар дүние жүзінде ең көп таралған фармацевтикалық рецептура түрлері болып табылады. Олар ұнтақтар, түйіршіктер, таблеткалар және капсулалар сияқты әртүрлі құрылымдарда болуы мүмкін күрделі көпкомпонентті жүйе. Қатты ауызша дәрілік формалар халықаралық үйлестіру конференциясында (ICH) дүниежүзілік реттеу үшін қарастырылатын алғашқы дәрілік формалар болды. ICH – Америка Құрама Штаттарының, Еуропалық Одақтың және Жапонияның салалық және реттеуші органдарының бірлескен әрекеті.