İqlim fəlakətləri ilə mübarizənin yolları - Əliyeva Şəfəq Məmməd qızı (Foundations and Trends in Research, 2024)
İqlim dəyişikliyi səbəbindən ekstremal hava hadisələri, dəniz səviyyəsinin qalxması və səhralaşma kimi iqlim fəlakətləri daha tez-tez və intensiv xarakter alır. Bu fəlakətlərlə mübarizə həm təsirlərin azaldılması, həm də uyğunlaşma strategiyalarını özündə birləşdirən çoxşaxəli yanaşma tələb edir.