ФИЗИКАНЫ ОҚЫТУДЫҢ ПРАКТИКАЛЫҚ БАҒЫТТЫЛЫҒЫ ПРИНЦИПІН ЖҮЗЕГЕ АСЫРУ - Рахымбеков Айтбай Жапарович; Жарқын Қарақат (Foundations and Trends in Research, 2026)
Мақалада қазіргі білім беру жүйесінің басты мақсаты – оқушыға тек теориялық білім беріп қана қоймай, оны өмірлік жағдаяттарда тиімді қолдана алатын құзыретті тұлға қалыптастыру көрсетілген. Сонымен қатар мақалада осы тұрғыдан алғанда, оқытудың практикалық бағыттылығы принципі ерекше маңызды екені негізделінген. Мақала заманауи принцип білім мазмұнын өмірмен, тәжірибемен, нақты іс-әрекетпен байланыстыруды көздеген. Практикалық бағыттылық оқушылардың алған білімін шынайы жағдайларда қолдана білуіне, кәсіби бағдарын айқындауына, функционалдық сауаттылығының артуына ықпал ететіні дәлелделінген