ПОЛИМЕР ҚАЛДЫҚТАРЫН ҚАЙТА ӨҢДЕУДІҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ЭКОНОМИКАЛЫҚ АСПЕКТІЛЕРІ: РЕЦИКЛИНГ ПЕН МИКРОПЛАСТИКТЕРДІҢ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Каналбаева Ақжүнис Кеңесбайқызы; Марбекова Дильфуза Клышбекқызы; Алтаева Гүлнар Саматқызы (Foundations and Trends in Research, 2025)
Мақалада полимер қалдықтарын қайта өңдеудің (рециклинг) экологиялық және экономикалық мәселелері қарастырылған. Полимер қалдықтарының түрлері, олардың қайта өңдеу мүмкіндіктері және шектеулері сипатталады. Сонымен қатар тұрмыстық қатты қалдықтар құрамындағы полимер өнімдерінің фрагментациясы нәтижесінде пайда болатын микропластиктердің қоршаған ортаға және адам денсаулығына әсері талданады. Полимер қалдықтарын тиімді басқару, қайта өңдеу технологияларын дамыту және микропластиктерді азайту жолдары ұсынылады