SO‘Z VA SO‘Z BIRIKMALARINING KOGNITIV XUSUSIYATI - Akramova Yulduz (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Ushbu maqolada so‘z birikmalarining ta’rifi, ularning xususiyatlari va turlari haqida aytib o‘tilgan. Bundan tashqari so‘z birikmalarining tarjima sohasidagi o‘rni va ahamiyati ham alohida misollar va ta’riflar bilan tushuntirib o‘tilgan. Kognitivlik va so‘z birikmalarining kognitiv xususiyati keltirilgan. So‘z birikmalarining gap, so‘z, matndan farqi aytib qiyoslab berilgan. O‘zbek tilida so‘z birikmasining amaliy ahamiyati va tilshunoslik fanidagi o‘rni alohida ta’kidlab ko‘rsatib o‘tilgan