ОҚУ МЕН ЖАЗУ АРҚЫЛЫ СЫН ТҰРҒЫСЫНАН ОЙЛАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНЫҢ СТРАТЕГИЯЛАРЫ - Ерденова Молдир Сембековна (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Қазіргі уақыттағы технологиялық жедел дамыған қоғамда жаңа оқыту технологияларын қолдану оқушылардың білім деңгейін заман талабына сай арттырады. Бүгінгі таңда оқушының білім сапасын бұрынғыдай білім, білігі және дағдысымен өлшеу жеткіліксіз. Оқу мен жазу арқылы сын тұрғысынан ойлау технологиясы – білім алушылардың ойлау қабілетін дамытуға, өз идеяларын еркін білдіруге және ақпаратты талдау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған педагогикалық технология. Бұл технологияда көптеген стратегиялар қолданылады.