ALİ VƏ ORTA İXTİSAS MƏKTƏBLƏRİNƏ TƏLƏBƏ QƏBULU PROSESİNDƏ RƏQƏMSAL TEXNOLOGİYALARIN TƏTBİQİ - Nərmin Abbaszadə Vəliyəddin (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Müasir dövrdə rəqəmsal texnologiyalar təhsil sistemində böyük dəyişikliklərə səbəb olmuşdur. Xüsusilə, ali və orta ixtisas məktəblərinə tələbə qəbulu prosesində bu texnologiyaların tətbiqi effektivliyi artırmış, şəffaflığı təmin etmiş və insan resurslarına olan ehtiyyacı azaltmışdır. Ənənəvi qəbul sistemləri ilə müqayisədə rəqəmsal metodlar sənəd qəbulunu asanlaşdırır, imtahanların obyektiv keçirilməsinə şərait yaradır və nəticələrin daha operativ elan olunmasına kömək edir.