Ақша және қаржы сауаттылығы (3-сынып) (Авторлық бағдарламаны тәжірибеде қолдану және зерттеу нәтижелері) - Раметова Дана Досболовна (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Бұл мақалада 3-сынып оқушыларына арналған «Ақша және қаржы сауаттылығы» атты авторлық бағдарламаны тәжірибеде қолдану нәтижелері талданады. Бағдарламаның негізгі мақсаты – бастауыш сынып оқушыларының қаржы мәдениетін қалыптастыру, ақша туралы алғашқы ұғымдарын кеңейту және күнделікті өмірде қарапайым қаржылық шешімдер қабылдауға үйрету. Мақалада бағдарламаны жүзеге асыру әдістемесі, сабақтағы практикалық тапсырмалар үлгілері, алынған нәтижелер мен тиімді әдістердің талдауы ұсынылады. Сонымен қатар зерттеу барысында оқушылардың қаржылық ойлау дағдыларының қалай өзгергені мен олардың жауапты тұтынушылық мінез-құлқының қалыптасуына әсері сипатталады. Бағдарламаның қолжетімділігі мен түрлі педагогикалық жағдайларға бейімделу мүмкіндіктері де көрсетіледі