ҚАЗІРГІ ЗАМАНҒЫ ГАДЖЕТТЕРДІҢ МЕКТЕП ЖАСЫНДАҒЫ БАЛАЛАРДЫҢ ДЕНСАУЛЫҒЫНА ӘСЕРІ - Жумашева Газиза Карагуловна (Interdisciplinary Science Studies, 2024)
Орта және жоғары буындағы білім алушылардың басым көпшілігі олардың денсаулыққа әсерін білмей, ұялы телефондарды пайдаланады. Жасөспірімдер - ұялы байланыс нарығына арналған мақсатты маркетингтік топ. Олар көптеген телефон пайдаланушыларды құрайды және байланыс корпорацияларына үлкен пайда әкеледі. Ұялы телефон өндіруші компаниялардың қақтығысы барынша қысқа мерзімді пайда табуға бағытталған. Бірақ балалар мен жасөспірімдер ағзасының қалыпты дамуының, бүгінгі күннің де, болашақтың да бұзылуына байланысты мүмкін болатын ұзақ мерзімді шығындардың пайда болуын елемеуге болмайды. Зерттеу жүргізіп, адамдардың смартфонға тәуелділігі бар-жоғын және оның ағзаға қалай әсер ететінін білу қызықты болар еді деп ойлаймыз. Зерттеудің теориялық маңыздылығы смартфонның мектеп оқушысының ағзасына әсерін анықтауда.Зерттеудің практикалық маңыздылығы зерттеу нәтижелерін мектеп оқушыларының мінез-құлқын түзету үшін пайдалану мүмкіндігінде.Бұл зерттеудің мақсаты смартфонның заманауи жасөспірімге әсері болып табылады.