ФИЗИКА САБАҒЫНДА ПРАКТИКАЛЫҚ ДАҒДЫНЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ ҮШІН ИНТЕРАКТИВТІ БАҒДАРЛАМАНЫ ҚОЛДАНУ - Мырзахметова Аружан Қанатқызы (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Қазіргі заманғы білім беру жүйесінде жаңа технологиялар мен интерактивті бағдарламаларды қолдану оқытудың тиімділігін арттыруға үлкен үлес қосуда. Бұл мақалада физика сабағында практикалық дағдыларды қалыптастыру үшін интерактивті бағдарламаларды қолданудың маңызы қарастырылады. Интерактивті бағдарламалар оқушыларға физикалық құбылыстарды виртуалды түрде зерттеуге, тәжірибе жасауға және алынған нәтижелерді талдауға мүмкіндік береді. Олар оқу процесін қызықты әрі интерактивті ете отырып, оқушылардың ғылыми зерттеу дағдыларын дамытады. Сонымен қатар, мұндай бағдарламаларды қолдану оқушылардың сыни ойлау, талдау және эксперимент жүргізу қабілеттерін жақсартуға ықпал етеді. Бұл мақалада интерактивті бағдарламалардың физика сабағындағы тиімділігі мен олардың білім беру процесіндегі рөлі туралы нақты мысалдар мен зерттеу нәтижелері келтіріледі. Физика сабағында оқушылардың практикалық дағдыларын қалыптастыру үшін интерактивті бағдарламаларды қолданудың маңызы артып келеді. Бұл мақалада интерактивті бағдарламалардың физика пәніндегі тиімділігі мен олардың оқушылардың білімін тереңдетудегі рөлі қарастырылады. Сонымен қатар, зерттеу барысында қолданылған әдістер мен алынған нәтижелер талқыланады.