МУЛЬТИЛІНГВІЗМ У ФРАНКОМОВНІЙ РЕКЛАМІ (НА МАТЕРІАЛАХ ФРАНКОМОВНИХ МУЛЬТИЛІНГВІСТИЧНИХ ОНЛАЙН-ПОВІДОМЛЕНЬ) - Чемеріс І. Л.; Ульяницька В.І. (Interdisciplinary Science Studies, 2025)
Стаття присвячена детальному аналізу мультилінгвізму у франкомовній рекламі, що розглядається як інструмент культурного обміну, подолання мовних бар’єрів та ефективної комунікації в епоху глобалізації. Було проаналізовано понад 100 автентичних рекламних повідомлень, зібраних із різних онлайн-джерел. Особливу увагу приділено функціональному навантаженню кожної мови, залученої в мультилінгвістичний контекст, а також регіональних мов. Робота детально розкриває вплив економічних та соціокультурних факторів на вибір мов у рекламних кампаніях, а також їхній вплив на мовну політику Франції. Представлені практичні приклади демонструють, як використання кількох мов не лише відображає сучасні процеси культурного обміну, але й слугує ефективним інструментом для позиціонування міжнародних брендів та завоювання нових ринків.