ДЕРЕКТЕР НЕГІЗІНДЕ АЗЫҚ-ТҮЛІК ҚАУІПСІЗДІГІН БАҒАЛАУДЫҢ ӘДІСНАМАСЫН ӘЗІРЛЕУ - Жунусова Асель Жумаевна; Серикбаева Баглан Мухамеджановна (Modern Scientific Technology, 2025)
Бұл зерттеудің өзектілігі қазіргі уақытта Азық-түлік қауіпсіздігін әртүрлі масштабта бағалауға мүмкіндік беретін кешенді Әдістеменің жоқтығында. Мақалада The Economist Group сарапшылары әзірлеген ФАО және The Global Food Security Index қолданатын азық-түлік қауіпсіздігін бағалаудың әдістемелік құралдарына талдау жүргізілді. Көрсеткіштердің гетерогенді құрамынан, азық-түлік қауіпсіздігі деңгейін бағалаудың бірыңғай жүйесінің болмауынан, сондай-ақ олардың ұқсас ерекшеліктерінен тұратын ұсынылған тәсілдердің ерекшеліктері ашылды. Әр түрлі деңгейдегі азық-түлік қауіпсіздігін бағалау жүйесін жетілдіру қажеттілігі дәлелденген