Өсімдіктердегі абиотикалық стресс және оның ауыл шаруашылығына тигізетін зиянды зардаптары - Әлиева Жанар Ғаниқызы; Нағашыбаева Перуза Жұмажанқызы; Шылмырзаева Аружан Орынбасарқызы (Modern Scientific Method, 2024)
Экологиялық стрестердің ішіндегі ауыл шаруашылығына тигізетін зияны жөнінен ең қауіпті стресс - абиотикалық стрестер (тұзды стресс, құрғақшылық, қуаңшылық т.б жатады). Абиотикалық стресс нәтижесінде орташа шамамен жыл сайын негізгі егістік қоры төмендеп, ауыл шаруашылығына 12 миллиард АҚШ доллары көлемінде зиян келтіруде. Абиотикалық стрестер арасында кең ауқымда ауыл шаруашылығына тигізетін зияны жөнінен тұзды стресті ерекше атап өтуге болады.