Klaviatura və Mausun iş prinsipi - Aidə Zamanova Lətif qızı (Modern Scientific Method, 2024)
Komputerin klaviaturası komputerə informasiyanı daxil etmək və idarəedici siqnalları vermək üçün qurğudur. Çap maşınının standart düymələr yığımına və bəzi əlavə düymələrə , idarəedici və funksional düymələrə, kursoru idarə edən düymələrə və kiçik rəqəmli klaviaturaya malikdir.Maus və Trekbol menyudan komputeri idarə etmək və ya digər informasiyaları daxil etmək üçündür. Mausun imkanları klaviaturanı tam əvəz edə bilmir.