Inklüziv təhsilin psixologiyası - Cəfərova Laləzar Elşad qızı (Modern Scientific Method, 2024)
“İnklüziv təhsil” modeli xüsusi qayğıya ehtiyacı olan uşaqlarin təhsili ilə yanaşı, onların həyata transformasiyasını və inkişafını nəzərdə tutur. Eyni zamanda bu model daha geniş mənada kateqoriyadan olan uşaqları əhatə edir. Yəni burada yalnız sağlamlıq imkanları məhdud olan uşaqlar deyil, həm də kimsəsiz, valideyn himayəsindən məhrum, çətin tərbiyə olunan, davranışında problemlər olan, zərərli vərdişlərə meyl edən, təhsildən kənarda qalan, huquqları pozulan, zorakılığa məruz qalan uşaqlar da aid edilir.