ФИЗИКАНЫ ОҚЫТУДА ЖОБА ӘДІСІН ҚОЛДАНУДЫҢ ӘДІСТЕМЕЛІК НЕГІЗДЕРІ - Нурадин Асылнұр Бақытжанқызы; Рыстыгулова Венера Ботабаевна (Modern Scientific Method, 2026)
Бұл мақалада физика пәнін оқытуда жобалық әдісті қолданудың әдістемелік негіздері қарастырылды. Мақалада жобалық оқытудың теориялық қағидалары, құрылымдық кезеңдері, түрлері және физиканы оқытудағы педагогикалық артықшылықтары талданады. Ньютонның екінші заңы бойынша күш, масса және үдеу арасындағы байланысты тәжірибелік жолмен зерттеу мысалы келтіріліп, оқушылардың зерттеушілік және эксперименттік дағдыларының қалыптасуы, теориялық білімнің тәжірибелік мәні, шығармашылық және коммуникативтік қабілеттері қалай дамитыны көрсетілген. Зерттеу нәтижелері жобалық әдістің физика пәнін оқытудың тиімді құралдары қатарында екенін, оқушылардың танымдық белсенділігін арттырып, білімді өз бетімен меңгеруге ықпал ететінін дәлелдейді