Ümumtəhsil məktəblərində VIII sinif kimya kursunda kimyəvi kinetikaya aid mövzuların tədrisində innovativ təlim texnologiyaları əsasında şagirdlərdə prosedural biliklərin yoxlanılması metodologiyası - Nuriyeva Mətanət Sərxan qızı (Progress in Science, 2025)
Tədqiqat işində əsas məqsəd ümumtəhsil məktəblərində kimyəvi kinetikaya aid mövzuların daha dəqiq və yaddaqalan olması istiqamətində tədris olunan mövzu ilə əlaqəli digər mövzulara düzgün fəndaxili inteqrasiya yaratmaqla, şagirdlər tərəfindən mənimsənilməsi çətin olan mövzuların təklif edilən yeni innovativ təlim metodları əsasında onlarda prosedural biliklərin yoxlanılması üçün əlverişli təlim mühiti yaratmaqdır. Həmçinin məqalədə şagirdlərin biliklərinin yoxlanılması istiqamətində tapşırıqların düzgün seçilməsinə əsaslanmaqla onların tədris olunan mövzu ilə bağlı yaradıcı təfəkkürlərinin formalaşmasında müstəsna əhəmiyyəti olan innovativ təlim metodlarının mahiyyəti ön plana çəkilmişdir.