АҚПАРАТТЫҚ ҚАУІПСІЗДІК БОЙЫНША ОҚУ БАҒДАРЛАМАЛАРЫНДАҒЫ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕМШІЛІКТЕР - Берліқаш Аяулым Саулетқызы; Бостанов Бектас Ганиевич (Progress in Science, 2025)
Қазіргі ақпараттық қауіпсіздік саласындағы білім беру бағдарламалары бірқатар әдістемелік кемшіліктерге ие. Олардың ішінде оқу бағдарламаларының ескіруі, тәжірибелік сабақтардың жеткіліксіздігі, зертханалық жұмыстардың тапшылығы және нақты инфрақұрылыммен жұмыс істеудің болмауы басты проблемалар қатарында. Бұл кемшіліктер түлектердің еңбек нарығында бәсекеге қабілетті болуына кедергі келтіреді. Осы мәселелерді шешу үшін оқу бағдарламаларына заманауи киберқауіптерді қамтитын зертханалық жұмыстар, практикалық кейстер және өндірістік тәжірибе енгізу ұсынылады.