БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ МАТЕМАТИКАЛЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУДА БІЛІМ ЖҮЙЕСІНДЕГІ ЖАҢА ТРЕНДТЕР МЕН ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ МАҢЫЗЫ - Д.М.Абдижамилова (Reviews of Modern Science, 2025)
Мақалада дамыған елдердің озық әдістерімен жасанды интеллект ресурстарын пайдаланудың өзектілігі талқыланады. Білім алушылардың шығармашылық іс-әрекетке бейімдеу, ақыл-ойын дамыту, халықаралық зерттеулерге қатысу барысында өз мүмкіндігіне сену, қызығушылығын, жауапкершілігін арттыру мақсатында дамыған елдердің озық әдістері кіріктірілді. Функционалдық сауаттылықты дамыту үшін пəндерді кіріктіру нәтижелері көрсетілді. Оқу процесінде жасанды интеллект трендтерін және оларды іс жүзінде енгізу жолдары қарастырылады