ТҰРМЫСТЫҚ ҚАТТЫ ҚАЛДЫҚТАР, ОЛАРДЫҢ ҚОРШАҒАН ОРТАҒА ЖӘНЕ ДЕНСАУЛЫҚҚА ӘСЕРІ - Нурпеисова Кенжегуль Кенесовна; Мадиева Гульмира Амиртаевна; Балғабай Раяна; Тасымхан Алихан (Research Reviews, 2024)
Экологиялық нысан ретінде тұрмыстық қалдықтар алынып, олардың залалсыздандыру жолдары талданды. Жұмыста жалпы қалдықтар жіктеліп, оларды шикізат ретінде қолдану жолдары қарастырылды. Алматы қаласындағы тұрмыстық қатты қалдықтарды (ТҚТ) айқындау және сол тұрмыстық қалдықтардың шығу тегін сипаттау. ТҚТ-дан шыққан әр түрлі қосылыстардың бар екендігіне көз жеткізу. Олардың адам денсаулығына және қоршаған ортаға теріс әсер тигізетіні дәлелденді.