Discord платформасында білім беру серверін құру, оқу модульдеріне бөлу және рөлдік қолжетімділікті баптау - Абыканова Бакытгуль; Салыкбаева Жадыра; Таутенбаева Айнагул; Сапаров Қадыржан; Аманиязова Замзагуль; Меңдібайқызы Сымбат (Research Retrieval and Academic Letters, 2025)
Қазіргі уақытта қашықтан оқыту және цифрлық білім беру құралдарының маңыздылығы артып келеді. Осындай құралдардың бірі — Discord платформасы. Discord бүгін оқытушылар мен оқушыларға да ыңғайлы ортаға айналды. Discord — заманауи онлайн қауымдастықтар мен оқу топтары үшін тиімді, икемді платформа. Ол арқылы онлайн курстарды, пікірталас алаңдарын, оқытушы мен студент арасындағы байланысты жүйелі ұйымдастыруға болады. Бұл мақалада Discord арқылы білім беру серверін құру, оқу модульдері бойынша материалдарды ұйымдастыру және рөлдер арқылы қол жеткізу деңгейлерін реттеу жолдары қарастырылады Discord бағдарламасын бағдарламада пайдалануға дайындаудың алғашқы қадамы-қатысушылар қосыла алатын "сервер" (немесе қауымдастық) құру болып табылады . Серверді құру үшін қатысушыларға серверді анықтауға көмектесу үшін бағдарламаны және танылатын кескінді көрсететін атауды қолданған дұрыс. Discord-та мектеп клубтарына, ойын қауымдастықтарына және оқу топтарына арналған алдын-ала шаблондар бар, оларды сервер үшін арналар мен рөлдерді жылдам құру үшін пайдалануға болады. Құрылым қауымдастықты ұйымдастыру үшін өте маңызды және қатысушылар серверге келгенге дейін құрылуы керек; әйтпесе, олар қызығушылықты тез жоғалтуы мүмкін. Серверді жасағаннан кейін рөлдерді әзірлеуді бастау өте маңызды. Discord пайдаланушылардың ортасын анықтау үшін рөлге негізделген қол жеткізуді басқаруды пайдаланады, мысалы, олар қандай арналарға қол жеткізе алады және не істей алады.