Интеллектуальная маршрутизация ИТ-заявок на основе логистической регрессии: программная реализация и экспериментальные результаты - Аскарбеков Айсар Сырасилович; Алимкулова Джанна Рискуловна (Research Retrieval and Academic Letters, 2025)
Бұл мақалада машиналық оқыту әдістерін пайдалана отырып, ИТ-жүйелердегі өтінімдерді интеллектуалды бағыттау мәселесі қарастырылады. Негізгі назар пайдаланушы өтінімдерін Incident, Request, Change және Problem санаттарына автоматты түрде жіктеу үшін логистикалық регрессия алгоритмін қолдануға аударылады. Зерттеу аясында мәтінді алдын ала өңдеу, TF-IDF векторизациясы, модельді оқыту және өтінім түрін болжау мүмкіндіктерін іске асыратын бағдарламалық жүйе жасалды. Ұсынылған жұмыс бизнес-процестерді интерпретацияланатын әрі тиімді машиналық оқыту модельдері арқылы автоматтандыру әлеуетін көрсетеді