SÜNİ İNTELLEKT - Əliyeva Aygün Cahangir qızı (Scientific Results, 2024)
Bu məqalə insan məntiqinin maşınlarda tətbiqini nəzərdə tutan elm haqqındadır. Eyniadlı film üçün Süni intellekt (film) səhifəsinə baxınüni intellektin (Artificial intelligence, AI) əsası keçən əsrin ortalarında qoyulub. O, insan kimi düşünən və qərar qəbul edə bilən texniki qurğuların, intellektual proqram, sistem və robotların yaradılmasını özündə ehtiva edir. Süni intellekt riyazi elm və texnologiya olaraq ən çox investisiya qoyulan və maraq doğuran sahələrdəndir. AI-dən aviasiya, təhsil, səhiyyə, maliyyə, ağır sənaye, neyrocərrahiyyə və digər sahələrdə daha çox istifadə olunur.