ҚАРАТАЛ ӨЗЕНІ ЖАҒАЛАУЫНЫҢ БИОТАСЫНЫҢ ЕРЕКШЕЛІГІ - Мукашева Данагул Мадияровна; Акылбекова Айгуль Багдатовна (Scientific Research and Experimental Development, 2024)
Қазіргі уақытта Жердің барлық су объектілері өнеркәсіп, ауыл шаруашылығы және коммуналдық-тұрмыстық шаруашылық үшін су тұтыну көздері ғана емес, сонымен қатар қалалар мен экономиканың түрлі салаларындағы пайдаланылған сарқынды суларды ағызу орны болып табылады. Осыған байланысты үлкен және кіші өзендер кең таралған және адамның жайлы өмір сүруі үшін маңызды, сол себепті Қаратал өзені биотасының ерекшелігін зерттеудің қажеттілігі мен маңыздылығы туындайды.