БІЛІМ БЕРУ ҮДЕРІСІНДЕГІ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТ - Сманова Улданай Калдыбаевна (World Scientific Reports, 2026)
Мақалада білім беру үдерісіндегі цифрлық технологиялар мен жасанды интеллекттің рөлі, олардың педагогикалық мүмкіндіктері мен заманауи білім беру жүйесіне әсері қарастырылады. Цифрландыру жағдайында оқытудың мазмұны мен әдістерінің өзгеруі, білім алушылардың танымдық белсенділігі мен цифрлық құзыреттілігінің қалыптасуы талданады.