SOCIAL PRACTICES OF WOMEN TEACHERS IN CHINA AND KAZAKHSTAN: GENDER ASYMMETRY IN THE SCIENTIFIC AND EDUCATIONAL SPACE - Kong Zhaozhao; Araily Dalelovna Shakirova (World Scientific Reports, 2025)
Бұл мақалада Қытай мен Қазақстандағы мұғалім әйелдердің әлеуметтік тәжірибесі, сондай-ақ жоғары оқу орындарындағы гендерлік асимметрия мәселелері қарастырылады. Қазақстандағы гендерлік білім берудің дамуы мен ғылыми зерттеулердің үрдістері, сондай-ақ Қытайдағы әйел академиктердің кәсіби және әлеуметтік қиындықтары салыстырмалы түрде талданады. Зерттеу ұйымдық теория және әлеуметтік құрылымдар тұрғысынан гендерлік теңсіздіктің себептері мен салдарын ашуға бағытталған